overige acties

Polio

End Polio Now

End Polio Now

Rotary werkt al meer dan 35 jaar aan de uitroeiing van polio en we zijn nog nooit zo dicht bij ons doel geweest.

Als oprichtende partner van het Global Polio Eradication Initiative hebben we het aantal gevallen van polio met 99,9 procent verminderd sinds de Filipijnen in 1979 voor het eerst geÔmmuniseerde kinderen hadden.

Rotary-leden hebben meer dan $ 2,1 miljard bijgedragen en talloze uren vrijwilligerswerk gedaan om bijna 3 miljard kinderen in 122 landen tegen deze ziekte te beschermen. De outreach-inspanningen van Rotary speelden ook een belangrijke rol bij het besluit van de regeringen om meer dan $ 10 miljard aan de inspanning bij te dragen.

Polio is nog steeds endemisch in Afghanistan en Pakistan, maar het is essentieel dat we blijven werken zodat de ziekte niet terugkeert naar de landen waar ze is verdwenen. Als alle uitroeiingsinspanningen vandaag zouden worden gestopt, zou polio binnen 10 jaar opnieuw 200.000 kinderen per jaar kunnen verlammen.

End Polio Now

 • WORLD POLIO DAY

  Zaterdag 24 oktober 2020

 • Online event

  Online event te Antwerpen 'COVID 19 en POLIO... en gelijke strijd?

 • THE RIDE TO END POLIO

 • Laat je van jouw sportieve kant zien en doe mee om de actie End Polio Now in de kijker te fietsen !!!

Poliodag

24 oktober was het Wereld Polio Dag, een moment om even stil te staan bij deze vreselijke ziekte maar ook om het fantastische werk van duizenden vrijwilligers overal ter wereld te eren die met doorzetting en veel inzet een einde willen maken aan deze ziekte die leidt tot kinderverlamming. Zaterdag 21 oktober organiseerde Rotary District 1630 van Luik, in het Paleis van de Prins-bisschoppen, de derde editie van de Poliodag van het district met op het programma prestigieuze sprekers.

sfeerbeelden

Blije reacties uit de woonzorgcentra!Dirk Schroeven - Directeur Justus Lipsius Overijse:

“Hartelijk dank aan allen voor deze ondersteuning. Dit doet deugd en wordt zeer geapprecieerd.”
Sarah Dupont - Campusdirecteur Keyhof Huldenberg:
“Hartelijk dank voor uw initiatief! Iedereen binnen WZC Keyhof weet dit ten zeerste te appreciëren.”
Hans Janssoone – Directeur Tombeekheyde Overijse “ :
Heel hartelijk bedankt hiervoor, wij appreciëren dit heel erg!”
Eddy Devolder - Campusdirecteur Ter MeerenNeerijse :
“Hartelijk dank voor deze zeer mooie attentie naar al onze medewerkers die zich dagelijks inzetten voor het welzijn en de zorg van 112 residenten. Dit gaat niet ongemerkt voorbij. Deze fleurige knuffel zoals jullie het zo mooi benoemen, brengt inderdaad een warmtegloed van waardering en een morele opsteker van jewelste bij ons allen teweeg.”
Katrien Vanderlinden – Directeur Woonzorgsite Hof Ten Doenberghe Hoeilaart :
“Dank u voor de fijne attentie die jullie ons bezorgen voor de personeelsleden. Het doet deugd dat jullie ons een hart onder de riem steken.
Onze medewerkers appreciëren dit enorm.”

Esther Concepcion-Rodriguez – Verantwoordelijke Residenties Yasmina en Ofelia Overijse“:

Wat een hartverwarmende verrassing, al die bloemen die we hebben gekregen voor het personeel! Het doet echt veel deugd te weten dat er zoveel solidariteit is en dat de mensen echt begaan zijn. Wij gaan de bloemetjes gebruiken om het terras op te fleuren. (…) Met het opfleuren van het terras hebben zowel de bewoners als het personeel er elke dag plezier van. ….. “

Ellen Vandenbussche – Directeur Mariëndal Overijse :

“Namens het personeel en de bewoners, hartelijk dank voor de mooie bloemen!Het geeft ons moed en steun om onze weg verder te zetten in deze toch zeer bizarre periode. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar.”

Roze Varkentjes

Roze Varkentjes

Voedselhulp in de druivenstreek kon vanaf de oprichting op de grote steun en interesse rekenen van onze RotaryClub. Jaarlijks verzamelen we met de hulp van 200 handelaars uit de streek centjes in onze roze spaarvarkentjes. Vorig jaar is voedselhulp verhuisd en hebben ze deze financiele hulp zeker weer nodig.
Een nieuwe traditie is de verkoop van adventskalenders. Dit jaar was dat voor Brugfigurenwerking op scholen in de Druivenstreek, vorige jaren ten voordele van Sportclub Druivenstreek, Casa Magnolia en Palliatieve Thuiszorg in Eigen Streek. Tijdens ons spetterend event in Den Blank met Soulbrothers gaven we 10.000euro aan De Berken en ons volgend event is ten voordele van MOZAIeK en DEMENTIE-zorg in de Druivenstreek.
Sinds vele jaren organiseren we een gezellig kerstfeest voor de kinderen en de begeleiders van Kinderdorp te Hoeilaart. Ook nemen we jaarlijks de kinderen mee naar een filmpremi?re.

 • Volle zaal in Den Blank tvv MozaÔek!

  onze Rotary Club Overijse-ZoniŽn zorgde voor een volle zaal in Den Blank met het optreden van Sabien Tiels ten voordele van MozaÔek_Praatcafé_Dementie_Druivenstreek. Vóór het optreden trakteerde onze club elke bezoeker op een glaasje cava. In de foyer waren tapas en oesters aan democratische prijzen en naar jaarlijkse traditie konden de bezoekers steunkaarten met 3 lotjes kopen, alles voor het goede doel.

 • DANK ! Dank aan onze sponsors en handelaars en aan alle bezoekers voor hun steun en enthousiasme!

  Mozaik is een feitelijke vereniging van zes vrijwilligersen organiseert praatcafés en lezingen in de druivenstreek i.s.m. de OCMWís in de druivenstreek en Expertisecentrum Memo om dementie bespreekbaar te maken.

 • De opbrengst van deze avond gaat naar MOZAŌEK.

  Met de benefietsteun kan MozaÔek brede communicatieprojecten en andere events rond dementie opzetten. Binnenkort gaat hun nieuwe website live! www.mozaiekdruivenstreek.be Onder groot applaus overhandigde onze trotse voorzitter Vick Verhaeghe de cheque van 7.000 euro aan Greet Debrouwer van MOZAŌEK.

 • Hartelijk dank aan alle bedrijven en handelaars die onze benefiet steunen!

 • Hartelijk dank aan alle bedrijven en handelaars die onze benefiet steunen!

ADVENTSKALENDER 2019 GROOT SUCCES ! UITVERKOCHT !


Met deze adventskalender-actie ondersteunt RCOZ het Brugfigurenproject in kleuter- en lagere scholen van Rode Kruis-Vlaanderen in onze regio. . Op vraag van de school helpen vrijwilligers de leerkracht bijhet aanleren van schoolse vaardigheden aan maatschappelijk kwetsbare kinderen. Spelenderwijze ondersteunen zij kinderen die (tijdelijk) minder aansluiting vinden bij onze schoolcultuur wegens het spreken van een andere taal, eenmoeilijke thuissituatie, onvoldoende ondersteuning thuis, verlies door ziekte of overlijden,... Dankzij de individuele en positieve aandacht tijdens activiteiten op school of bij de kinderen thuis streven de Brugvrijwilligers ernaar een brug te vormen tussen de schoolcultuur en het thuismilieu en stimuleren aldus de betrokkenheid van de ouders.
De lokale afdelingen van Rode Kruis - Hoeilaart - Overijse en Huldenberg zijn reeds meerdere schooljaren actief in deze werking met Brugvrijwilligers. Kandidaat-vrijwilligers zijn steeds welkom!

- Voor dit schooljaar ontvingen de afdelingen Overijse-Hoeilaart 44 aanvragen verdeeld over 9 scholen. 25 brugvrijwilligers zetten zich hiervoor in. info@overijse.rodekruis.be
www.rodekruis.be/afdeling/overijse/wat-doen-we/ondersteuning-schoolsituatie-brugfigurenproject/ -

In Groot-Huldenberg worden dit schooljaar 20 kinderen begeleid door 20 brugvrijwilligers, dit verdeeld over de 5 basisscholen. Info: voorzitter@bertem-huldenberg.rodekruis.be
RCOZ vzw schenkt de opbrengst van deze actie aan de Brugfigurenwerking van de Rode Kruis afdelingen Overijse - Hoeilaart - Huldenberg voor de aankoop van educatief materiaal.

DANK AAN IEDEREEN DIE DEZE ACTIE HEEFT GESTEUND!

Ombouw 4 tandemfietsen tot e-tandems voor Ganspoel

Met de bijdragen van de bezoekers tijdens onze actie op de Dag van de Landbouw heeft RCOZ fondsen ingezameld voor Centrum Ganspoel om drie bestaande fietstandems te laten ombouwen tot e-tandems. En ook NVSG (Nationale Vereniging voor Steun aan Gehandicapte Personen vzw - NGO van Rotary) deed een duit in het zakje: zo is een vierde tandemfiets omgebouwd tot een e-tandem. Zo kunnen de voorrijders van de tandemclub en de meerijders van Ganspoel gezwind onze heuvels oprijden!

Wat doen jullie opLandbouw op Hof ten Bosch! Onze Rotary Club biedt allerlei lekkers aan voor het goede doel! Opbrengst gaat naar Centrum Ganspoel voor de ombouw van sporttandems naar e-tandems. kleurplaat voor kinderen

Sportclub Druivenstreek naar Special Olympics

Sportclub Druivenstreek naar Special Olympics

Traditiegetrouw neemt Sportclub Druivenstreek vzw deel aan de Special Olympics Nationale Spelen die dit jaar doorgaan te Sint-Niklaas/Beveren van 29 mei tot 1 juni : 2 Bocce spelers, 4 kandidaten voor atletiek, 5 zwemmers en 3 wielrenners, en 1 voetbalploeg! RCOZ geeft de club een financieel duwtje in de rug en duimt voor veel medailles! Lees meer over de openingsceremonie en het programma op website Sportclub.

De winnaar van de tombolahoofdprijs

De winnaar van de tombolahoofdprijs "een kruiwagen champagne" heeft zich uiteindelijk gemeld!

We laten de sympathieke winnaars even zelf aan het woord:

In de eerste plaats hopen we dat het allemaal goed met jullie gaat, wees er voor elkaar en zorg voor elkaar. Wij zijn superblij om deze prachtige champagne in ontvangst te mogen nemen. We willen jullie bij deze alvast het goede nieuws meedelen dat we rond 7 november een zoontje mogen verwachten, en iets daarna 10 jaar getrouwd gaan vieren. De champagne komt al zeker echt van pas.

Gerry & Alejandra

NVSG

Kent u NVSG?

Nationale Vereniging tot Steun aan Gehandicapte personen vzw NVSG heeft sinds 1931 sterk bijgedragen tot de verbetering van de levensomstandigheden van personen met een beperking in BelgiŽ. De vereniging wordt op volledig vrijwillige basis bestuurd door RotariŽrs. RCOZ betaalt jaarlijks een bijdrage. NVSG steunt uitsluitend projecten voor mensen met een beperking en de steun wordt uitsluitend toegekend op basis van een door een Rotaryclub ingevulde steunaanvraag.

Vorig werkjaar hebben wij bij NVSG steun gevraagd voor 2RCOZ projecten voor mensen met een beperking. Met succes! Zo heeft NVSG onze actie voor De Serre mede-ondersteund met een gift van 2550 € aan De Berken. Ook Sportclub Druivenstreek vzw kreeg bijkomende steun van NVSG: 700 € voor hun deelname aan de Special Olympics. Dank u wel NVSG! Meer info: http://www.anah-nvsg.org/nl/welcome

Levensloop

Levensloop

24 uur wandelen of lopen tegen kanker
van zaterdag 18 mei, 15u
tot zondag 19 mei, 15u
Campus UCLL Ė Heilig Hartinstituut - Hertogstraat Ė Heverlee
Inschrijvingsbedrag als teamlid € 10 / Vrije toegang
Al voor de 6e keer neemt Rotary Club Overijse-ZoniŽn deel aan LEVENSLOOP LEUVEN, een sportief evenement georganiseerd door de Stichting tegen Kanker in het teken van de hoop. Sinds5 jaar doen ook de andere Rotaryclubs uit onze zone mee. Ons team heetďHEAVEN CAN WAIT, inspired by RotaryĒ. We lopen of stappen 24 u lang vanaf 15 u op zaterdag 18 mei tot 15 u op zondag19 mei.Tegelijk verzamelen we zoveel mogelijk fondsen voor de strijd tegen kanker.

GROS wereldontbijt op vaderdag in kamp kwadraat

De Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking van Overijse nodigt iedereen uit om op Vaderdag aan te schuiven voor een wereldontbijt met Fairtrade producten. Place to be: Kamp Kwadraat te Overijse op zondag 9 juni van 8u tot 11u. De opbrengst gaat naar het Damdame project in Nepal dat zorgt voor renteloze leningen voor moeders uit de armste gezinnen. RCOZ doet mee en steunt het goede doel! Meer info

Nocturne Afrikamuseum

Op 1 februari organiseerde RCOZ samen met 4 andere Rotary Clubs en 1 Rotaract Club een gezellige avond met rondleiding in het vernieuwde AfrikaMuseum, gevolgd door een walking dinner. Sluitstuk van de avond was de overhandiging van een Rotary cheque van 20.000€ aan de directie van het AfricaMuseum voor de inrichting van een didactisch atelier (14-18 jaar) over ĎDe natuurlijke en menselijke rijkdommen van Centraal-Afrikaí. Onze districtsgouverneur Marc Bosmans en onze past-voorzitter Karel BeliŽn keken fier toe.

Kinderdorp

Kersfeest Kinderdorp

Op 19 december organiseerde RCOZ het kerstfeest voor de kinderen van Kinderdorp, hun familie en hun begeleiders in de Bosuil. Onze clubleden staken de handen uit de mouwen in de keuken of in de zaal. De cadeautjes en Papa Chicco waren ook weer van de partij. Het was een fantastische avond en voor het 10jarige bestaan van het kerstfeest, ja 10 jaar reeds, hadden de kinderen een verrassing voor Rolf Putteman, bezieler van dit feest! Dank aan SODEXO voor het lekkere eten en aan de Rotaracters van ZoniŽn voor hun gewaardeerde hulp!

Sportclub

Op 7 maart overhandigde RCOZ een cheque van 3000 euro aan Sportclub Druivenstreek vzw : de opbrengst van de actie tijdens de Druivenfeesten en van de verkoop van de adventskalenders. Dit bedrag gaat volledig naar de deelname van de atleten aan Special Olympics in Sint-Niklaas/Beveren eind mei 2019.

Soulbrothers

 • Soulbrothers in topvorm

  Op zaterdag 23 februari organiseerde onze Rotary Club het concert van Soulbrothers ten voordele van De Berken vzw, een kleinschalig dagcentrum voor volwassen personen met een beperking te Overijse.

 • Zingen, dansen en heel veel sfeer

  Soulbrothers speelde echt de pannen van het dak! Een geweldige, swingende showmet 3 geboren entertainers: Overijsenaar Charel Van Domburg, Wim Soetaer& Vincent Goeminne. Het publiek zong en danste enthousiast mee.

 • DANK !

  Dank aan alle bezoekers, aan onze sponsors, handelaars en bedrijven voor hun steun en enthousiasme! De opbrengst van de avond gaat integraal naar De Berken vzw voor de aanschaf van een tweedehandse vorklift voor hun Serre-project (zie vorige nieuwsbrief).

 • Alle fans van swingende muziek waren op post in Den Blank. Vóór het optreden vanaf 19u trakteerde de club elke bezoeker op een glas cava en lekkere hapjes in de inkomhal. Naar jaarlijkse traditie konden de bezoekers steunkaarten met 3 lotjes kopen, alles voor het goede doel.

 • Onder groot applaus overhandigde onze voorzitter Patrick Decoster de cheque van 10.800 euro aan Sien Germeijs, directrice van De Berken en Joris Charlier, verantwoordelijke van de Serre. www.deberken.be Kers op de taart: de veiling van ďeen optreden van Soulbrothersin de huiskamerĒbracht 3.000 euroin het laadje voor De Berken!Dank u, Soulbrothers!

adventskalender

Dank u voor de fantastische respons op de adventskalender tvv Sportclub Druivenstreek

Dankzij de steun van Delhaize Hoeilaart en Delhaize Overijse, konden wij onze adventskalenders verkopen aan de winkelgangers. Hartelijk dank aan iedereen die er eentje of meerdere heeft aangeschaft. Daarnaast krijgen de kinderen van De Pijl en De Klimop van Kinderdorp elk een kalender. RCOZ schenkt de opbrengst aan de Sportclub Druivenstreek vzw voor de deelname van hun atleten aan de Special Olympics Nationale Spelen te Sint-Niklaas-Beveren in mei 2019. Er zijn nog een paar prachtige adventskalenders te koop. Wees er snel bij, en dan smullen maar (vanaf 1 december). Bestellen kan bij info@rcoz.be

adventskalender

kerstpaketten

Kerstpakketten Voedselhulp Druivenstreek

Jaarlijks deelt Voedselhulp kerstpakketten met voedingsmiddelen uit aan hun afnemers. Het aantal producten is aangepast aan de grootte van elk gezin. De voedingsproducten worden door RCOZ aangekocht en door dhr Benats (Delhaize Hoeilaart) geleverd. De leerlingen van de British School helpen op zaterdag voedselpakketten klaarmaken en dus ook de kerstpakketten. Schitterende samenwerking voor een mooi initiatief!

kerstrozen

 • Haal uw kerstrozen bij vzw De Berken en steun hiermee ook de werking

  VZW De Berken is het sociale doel van RCOZ voor het benefietconcert van 23 februari (zie hoger in de nieuwsbrief). De serre werd ter beschikking gesteld aan De Berken door een werknemer die zijn deeltijdse job als zelfstandig tuinier-bloemist inruilde voor een voltijdse baan bij De Berken. Hij werd de praktische organisator van het project en verantwoordelijk voor het nieuwe atelier. Een aantal gemotiveerde gasten werden zijn helpers. Zij kregen heel wat werk op hun schouders : vullen van potjes met potgrond, zaaien of verstekken, aanbrengen van gevulde kruiwagens, wegvoeren van planten, gieten,... op maat gesneden karweien afhankelijk van hun kunnen en fysieke mogelijkheden. De gasten werkten hard en vele zaden en stekken geven vele planten met duizenden eenjarige bloemen en groenteplanten als resultaat.

 • De Thuisverkoop in de serre werd een succes, vooral als gevolg van een goede (mond-op-mond) reclame en het afleveren van kwalitatieve producten. De tuiniers van De Serre gingen nog een stapje verder en trokken met hun oogst ook naar locale bloemenmarkten... ook dit werd een onverhoopt succes!

 • De verkoop in de serre gaat door vanaf eind november in het dagcentrum (St-Annastraat 36 in 3090 Overijse) maar ook op 1 december in het WZC Den Doenberghe en op 2 december in het WZC Ter Meeren. U kan er naast kerstrozen ook cyclamen, kerstkaarten en aanmaakhout kopen.

 • Kijk ook op www.deberken.be. --- RCOZ helpt De Berken voor hun ďSERRE-projectĒ door fondsen te helpen werven voor de financiering van een tweedehandse vorkheftruck omdat deze onmisbaar is voor het transport van de potgrond en de plantjes.

Druivenfestival

Druivenfestival Hoeilaart : RCOZ was zeer aanwezig

Het vintage busje ter beschikking gesteld door RotariŽr Philippe Verhaeghe heeft de aandacht getrokken van de voorbijgangers van de jaarmarkt van Overijse en tijdens het Druivenfestival in Hoeilaart. Iedereen kon genieten van een glaasje bubbels tvv de Sportclub Druivenstreek vzw. De club wenste zo haar werking voor te stellen aan de streek en de sociale doelen van dit jaar in het daglicht te zetten. Ook Rotaract ZoniŽn was aanwezig om jongeren te informeren over de club en de promotie te maken voor de sinterklaasactie.

sportclub Druivenstreek

 • Overijse De leden van de club waren uit goede gewoonte weer aanwezig op de marktdag van de druivenfeesten van Overijse op 25 augustus 2018 van 9u tem 17u. Je kon genieten van een drankje aan de rode tent bij de watermolen, kon kennis maken met de sociale werking van de club en ontmoet er de leden. De opbrengst gaat integraal naar de Sportclub Druivenstreek vzw.

 • Rotary Club Overijse-ZoniŽn steunt Sportclub Druivenstreek vzw, die graag investeert in G-sport, sport voor personen met een beperking. De opbrengst van de activiteiten wordt gebruikt om de mogelijkheid te geven aan de atleten om volgend jaar deel te nemen aan Special Olympics Nationale Spelen. Meer informatie over Sportclub Druivenstreek vzw, vindt u op de website www.sportclubdruivenstreek.be of via Facebook www.facebook.com/LOCOverijse

Vaderdag

Vier vaderdag met fair trade producten voor het goede doel op 10 juni


De Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking van Overijse nodigt iedereen uit op Kamp Kwadraat op zondag 10 juni van 8u tem 11u voor een overheerlijk ontbijt met fairtrade producten. Geniet van het ontbijt ten voordele van Msandaka, centrum voor dove kinderen in Tanzania. RCOZ doet mee en steunt dit goede doel. Inschrijven via vick.verhaeghe@telenet.be

Dag van de landbouw

Dag van de Landbouw tvv Ganspoel!


Op 17 september ontving Hof Ten Bosch, landbouwbedrijf van de familie Peeters, meer dan 1100 bezoekers tijdens de dag van de landbouw. RCOZ begeleidde de bezoekers en de opbrengst van deze activiteiten ging naar Centrum Ganspoel te Huldenberg als bijdrage voor een rolstoelbus met rolstoellift. De overhandiging van de cheque vond vorige zondag plaats tijdens het jaarlijkse zomerfeest van Centrum Ganspoel dat dit jaar zijn 90-jarig bestaan viert : een emotioneel moment voor alle aanwezigen!

Levensloop

 • Al voor de 5e keer neemt Rotary Club Overijse-ZoniŽn deel aan LEVENSLOOP LEUVEN

  : een sportief evenement georganiseerd door de Stichting tegen Kanker in het teken van de hoop. Sinds 4 jaar doen ook de andere Rotaryclubs uit onze zone mee. Ons team heet ďHEAVEN CAN WAITĒ.

 • We lopen of stappen 24 uur lang vanaf 15 uur op zaterdag 5 mei tot 15 uur op zondag 6 mei. Tegelijk verzamelen we zoveel mogelijk fondsen voor de strijd tegen kanker.

muscaloco

RCOZ te gast bij Muscaloco Overijse

Muscaloco is de inclusiemurga (fanfare) van de Druivenstreek. Onze Rotaryclub was er vorige week te gast om een repetitie bij te wonen en een cheque te overhandigen ter ondersteuning van deze fantastische muziekgroep die bestaat uit personen met en zonder een beperking. Interesse om een volgende repetitie bij te wonen? Muscaloco repeteert telkens op zaterdag 12 mei en 26 mei van 15.00 uur tot 17.00 uur in De Berken, Schavei 70 in Overijse.

Motown Den Blanc

 • De dames van Motown Supremacy gaven het beste tvv De Kerselaar

  RCOZ organiseerde op zaterdag 24 maart het evenement van het jaar. In een uitverkochte zaal van Den Blank waren alle fans van swingende muziek en prachtige vocals op post om de dames van Motown Supremacy opnieuw aan het werk te zien. Heel de club stak de handen uit de mouwen en maakte er een geslaagde avond van.

 • Vóór het optreden vanaf 19u kreeg elke bezoeker een glas cava aangeboden. Bovendien kon iedereen genieten van lekkere hapjes van José van Den Blank, alles voor het goede doel.

 • De Kerselaar

  Deze vzw biedt zorg en ondersteuning op maat aan volwassenen met een beperking. De steun zal integraal gaan naar de ombouw van een nieuwe bus met lift voor rolstoelpatiŽnten. Het oude busje heeft 23 jaar trouwe dienst gedaan en is dringend aan vervanging toe. De Kerselaar gebruikt aangepaste busjes voor de verplaatsingen van haar gebruikers in het kader van de zorg en andere activiteiten.