Home

Lenteactie

'Wandel en fiets voor meer groen en natuur in de Druivenstreek'

Door de uitbraak van Covid-19 kon begin 2021 ons jaarlijks concert niet doorgaan en zijn wij op zoek gegaan naar een alternatieve actie.
Dit werd de actie ‘Wandel en fiets voor meer groen en natuur in de Druivenstreek’.
Wandelen en fietsen in een beperkte groep mogen we gelukkig nog doen en de actie en het thema sluiten perfect aan bij het doel ‘de bescherming van ons milieu’, één van onze internationale doelen.
Los van deze actie blijven we onze jaarlijks terugkerende goede doelen ook nog financieel ondersteunen met onze andere acties.

Sponsors


Schrijf je in

Doe een gift

Steun als sponsor

info actie


Overzicht opbrengsten voor de Lenteactie

[Pluginfehler]

Wie zijn we?

De Rotary Club Overijse-ZoniŽn (RCOZ) is een service-en vriendenclub en maakt deel uit van Rotary International een vereniging van 1,2 miljoen leden wereldwijd verspreid over 35.000 clubs.
Onze club bestaat inmiddels 50 jaar en de leden, momenteel een dertigtal, komen vooral uit de vier gemeenten van de Druiventreek..

Onze waarden en normen

Onze belangrijkste waarden zijn vriendschap en sociale betrokkenheid. De leden van Rotary ondernemen acties voor duurzame projecten gaande van gezondheid, vrede, water, alfabetisering en de bescherming van ons milieu.

Onze steun aan goede doelen wordt gefinancierd door eigen bijdragen van de leden maar vooral door het organiseren van acties en fondsenwerving.De Druivenstreek is hiervoor ons actie terrein.

Tijdens ons 50-jarig bestaan hebben wij al ruim 750.000 € ingezameld voor onze goede doelen.

De laatste jaren organiseren wij een jaarlijks concert in den Blank in Overijse.

Met de opbrengsten van het concert en onze andere jaarlijks terugkerende acties konden we diverse lokale goede doelen ondersteunen zoals De Kerselaar, Ijsedal, De Berken,Kinderdorp, Voedselhulp, MozaÔek en Ganspoel.

Daarnaast nemen we deel aan onze internationale doelen zoals aan de uitroeiing van polio.

Kerstpakketten 2020

Met de opbrengst van de 'Varkentjesactie'
sponsort onze club
Voedselhulp-Druivenstreek
bij de samenstelling
van de kerstpakketten waarmee zij kansarme gezinnen blij maken.

Dit jaar nemen we graag het overgrote deel van de apothekersfactuur op ons.

+ Chirurgische mondmaskers
+ Handzeep
+ Desinfecterende gel
+ Desinfecterende doekjes

Kerstfeest Kinderdorp-Hoeilaart

 • Al 12 jaar organiseert Rotaryclub Overijse-ZoniŽn een kerstfeest voor de kinderen van Kinderdorp, hun familie en hun begeleiders.

 • In coronatijd zocht Rolf naar een alternatief en zo kwamen we bij ďden OttobusĒ van Johan Vandewalle terecht.

 • Johan en Patrick bakten hamburgers en frietjes in de foodtruck.

 • De clubleden schonken de kinderen en jongeren traditiegetrouw een cadeautje. Bravo voor Rolf en dank aan iedereen die heeft meegewerkt!

 • Alles is heel goed verlopen.

  De kinderen misten Papa Chico, die er de voorbijgaande jaren altijd bij was, maar ze waren heel blij met de lekkere hamburgers en met de cadeautjes!

Steun ons met ... bubbels

 • Samen klinken op een gezond en inspirerend jaareinde!

  Daar hoort een glaasje bubbels bij, thuis, buiten, op afstand, vanachter een scherm of hopelijk weer allen samen ... Om ook volgend jaar anderen te kunnen helpen, hebben wij nu uw steun nodig.

 • In het kader van een eenmalige, gezamenlijke aankoop tegen de eindejaarsperiode bieden wij superkwalitatieve champagnes aan van het huis Husson-Joliet aan een zeer correcte prijs (21€)

Dank voor uw steun

Per aangekochte fles gaat een gift naar onze sociale goede doelen, zoals het kerstfeest voor Kinderdorp.

U kunt ons dus helpen.

Bestel vandaag nog uw champagneflessen, contacteer één van onze leden (klik hier voor de namenlijst) of stuur een mail naar info@rcoz.be

Dank voor uw steun aan onze eindejaars-champagneactie.